(8-12 personer)
En skøn eftermiddagskage, eller du kan overraske familien med friskbagtebrunsviger søndag morgen !!
50 g gær4 dl økologisk sødmælk
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kardemomme
50 g smeltet smør
500 g hvedemel
FYLD
150 g smør
200 g brun farin
50 g sirup
Smuld gæren i en stor skål, varm mælk let, og rør den i skålen til gæren er opløst. Tilsæt sukker, salt, vaniljepulver og kardemomme. Hæld smørret i og rør godt. Kom melet i lidt af gangen, og ælt til en smidig dej. Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle. Fyld dejen i en bradepande (20 cm x 20 cm) belagt med bagepapir. Bøj dejen lidt op langs kanterne, så den kan holde på fyldet. Stil dejen overdækket et lunt sted i 30 minutter, mens du tilbereder fyldet. Kom alle ingredienserne i en gryde og varm op til smørret er smeltet. Tryk nogle fordybninger i dejen med fingrene, og hæld fyldet på dejen og bag den i en 200 grader varm ovn i 12 minutter, til kanten af dejen er flot gylden. Afkøl og skær i store firkanter.