Denne tærte kan også tilberedes med æbler, pærer eller brombær. Servér den varm med en kugle is eller lidt græsk yoghurt
Foto: Lars Ranek
(8 personer)
BUND:
175 g blødt smør
175 g hvedemel
120 g rørsukker
korn af ½ god vaniljestang
1½ dl havregryn
FYLD:
3 æg
2½ dl cremefraiche 18 %
75 g rørsukker
100 g marcipan skåret
i små terninger
ENDVIDERE:
6-8 blommer
10 g smør
2 spsk. sukker
2 tsk. kanel
PYNT:
50 g mandelsplitter
TILBEHØR:
græsk yoghurt eller vaniljeis
Saml smør, hvedemel, sukker, vaniljekorn og havregryn til en dej – brug fingrene, det er nemmest. Tryk dejen ud i en smurt tærteform med løs bund. Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel; fordel det i den ubagte bund, og sæt den på køl. Flæk blommerne, og tag stenene ud. Smelt smør, sukker og kanel på en stor pande, og steg blommerne med skærefladen nedad i 2-3 minutter. Fordel de stegte blommer på tærten med skærefladen opad. Hæld lagen med fra stegepanden, og drys med mandler. Bag tærten midt i en 175° varm ovn i 30 minutter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar