fredag den 27. maj 2016

ER DU DEN NYE MASTERCHEF

ER DU DEN NÆSTE MASTERCHEF?
Det er sjovt, udfordrende og en fantastisk oplevelse!


Deltagere til MasterChef søges!
Er mad din største passion og elsker du at tilbringe tiden i et køkken? Så er det måske dig, vi leder efter....
TV3 søger lige nu passionerede madelskere til en ny omgang MasterChef. Du skal minimum være 18 år og må ikke arbejde eller have arbejdet som professionel kok.
Optagelserne vil finde sted mellem august 2016 og januar 2017 i København.
Har du lyst til at høre mere, er du velkommen til at ringe til Charlotte Borum på mobil 21 27 23 15. Du kan også gå direkte ind på nedenstående link og tilmelde dig!
https://www.shortaudition.com/Masterchef-2016
Vi skal have modtaget din ansøgning senest mandag d. 4. juli.
Vi glæder os til at høre fra dig.
MasterChef Casting Team

søndag den 15. maj 2016

pinsefrokost one pot cooking


LAMMESKRANK MED HVIDVIN OG GRØNTSAGER



En skøn ret, der passer sig selv i gryden. Duften er skøn og intens, og så smager den også skønt. Har du ikke en gryde der er stor nok, så brug to gryder.



TID: 2 time

ANTAL: 4



4 lammeskanke

LAMMESKANK MED ABRIKOSER

(4 personer)

Lam er rigtig god spise både sommer og vinter, her er den i en sød sauce med tørret abrikoser, og dejlig traditionel kartoffelmos som tilbehør.



4 lammeskanke af 400 g

4 spsk. solsikkeolie

2 hele hvidløg, flækket igennem

havsalt og friskkværnet peber

4 stilke rosmarin

1 flaske hvidvin

6 små gulerødder

1 bundt springløg

4 stilke timian

½ liter lammefond

50 g smør

1-2 dl sødmælk

havsalt og friskkværnet peber



Skær 1- 2 cm af kødet i toppen, så benet er frie.  Rids fedtet med en skrap kniv. Brun benene af i en stor gryde med varm olie sammen med hvidløgene. Krydr godt med salt, peber og rosmarin. Hæld hvidvin på og kog ind til halvdelen. Vask grøntsagerne og skær dem i grove stykker. Kom dem i retten sammen med timian. Tilsæt de to slags fond. Spæd op med vand, så kødet er dækket. Lad retten simre under låg i 1- 1 1/2 time, mærk om kødet er mørt. 

Servér en hel skank, pynt med timian, server godt brød til.

onsdag den 23. marts 2016

vafler med vanilje og bærkompot og skum

VANILJE VAFLER MED BÆRKOMPOT OG SKUM
De knasende vafler, skal servers lune. De smager himmelsk med og bærskum
(20 små hjerter)
100 g hvedemel
150 g spelt mel
1/2 tsk. salt
1 knivspids bagepulver
fintrevet skal af en økologisk appelsin
2 1/2 dl kærnemælk
4 æg
1 spsk. sukker
ENDVIDERE:
25 g smeltet smør (gem halvdelen til at smøre vaffeljernet med)
BÆRKOMPOT & BÆRSKUM
200 g mascarpone
2 spsk. cremefraiche
6 spsk. rørsukker
125 g hindbær
1 stang vanilje

1)    Bland de to slags mel med salt, bagepulver og appelsinskal sammen, rør mælken ud i, til du har en klistret masse, tilsæt æggene et af gangen og rør godt, og krydr med sukker. Lad dejen hvile i køleskabet ca. 30 minutter.
2)    Rør dejen igennem, og vend lakridspulver og smørret i, dejen skal være let tyktflydende.
3)    Pisk mascarpone med cremefraiche, varm bærrene i en lille gryde med sukker og vaniljekorn og bælg, afkøl og vend og vend lidt ad gangen i cremen. Stil til side.

4)    Bag vaflerne på et varmt vaffeljern, der er smurt med smeltet smør, og servér dem lune, med bærskum.

søndag den 7. februar 2016

GRILLET COURGETTE OG AUBERGINE MED SALAT AF PERSILLE OG TOMAT

Grillet courgette og aubergine salat med persille og tomat
TID: 25 minutter
En skøn vegetarret, der har en fantastisk let grillet smag.

FOTO BETINA HASTOFT
Grillet courgette og aubergine salat med persille og tomat
TID: 25 minutter
En skøn vegetarret, der har en fantastisk let grillet smag.
 
 
 
1 courgette
1 aubergine
1 spsk. olivenolie
ENDVIDERE
1 citron
2 fed hvidløg
1 spsk. spidskommen
1 tsk. Chiliflager
havsalt
4 stilke bredbladet persille
400 g dadel tomater
Varm en grillpande, pensl courgette og aubergine med olie, prik dem med en gaffel, og gril dem godt på alle sider, de må gerne blive sorte. Afkøl. Del på langes og fjern kerner, skær det meget brændte af skallen. Skær i terninger. Riv citronskal og saft over, vend med spidskomme, knust hvidløg og olivenolie, krydr med chili og salt. Skyl og pluk persille i blade, skyl og skær tomater i halve. Vend i salaten.

mandag den 1. februar 2016

KAGE


Blommekager med marcipan og appelsincreme
Du kan bytte blommerne ud med andre frugter
KOKKETID: 15 minutter
BAGETID: 30-40 minutter
Spis tærten med en kugle is eller lidt af den søde appelsincreme
BUND
120 g blødt smør
120 g hvedemel
80 g sukker
kornene fra ½ god vaniljestang
1 dl havregryn
FYLD
2 æg
1 3/4 dl cremefraiche 18 %
50 g sukker
75 g marcipan, skåret i små terninger
ENDVIDERE
8 blommer
PYNT:
50 g hasselnøddeflager
TILBEHØR:
Appelsincreme
250 g mascarpone
1 spsk. flormelis
Skal fra en appelsin
Tænd ovnen på 175 grader
Saml smør med hvedemel, sukker, vaniljekorn og havregryn, brug fingrene, det er nemmest til denne type dej. Tryk dejen ud i en smurt tærteform med løs bund. Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel, og fordel det i den u bagte bund, stil den på køl mens du ordner frugten. Flæk blommer og tag stenene ud, skær dem i både. Fordel blommer med skæreflade opad, bag tærten i 20 minutter, drys med hasselnøddeflager. Bag videre i 20-30 minutter

søndag den 31. januar 2016

Søndagsfrokost

 Skøn ret til frokostbordet

4 kyllingebryst
Olie
WALDORFSALAT:
50 g tørrede tranebær
2 pære uden skræl, skåret i terninger
2 -3 stilke blegselleri, i skiver
50 g ristede hasselnødder
2 røde æbler, i terninger uden skal
DRESSING:
2 1/2 dl cremefraiche 38 %
2 spsk. citronsaft
kornene fra ½ vaniljestang
havsalt og friskkværnet peber
TILBEHØR:
Ristet groft brød
1)   Steg kyllingefileterne på en pande med olie. Skru ned for varmen og steg dem helt færdige. Krydr godt med salt og peber.

2)   Waldorfsalat: Bland ingredienserne til dressingen sammen og vend nødder, frugt og grønt i. Server kødet i skiver på den sprøde salat med brød til.

Snaps, konfekt, julehygge

SVESKER I SNAPS MED MARCIPAN

(20stykker)
Min absolutte favorit konfekt, er du ikke til snaps kan du også bruge, rom eller portvin.
20 store svesker med sten
2 dl grill akvavit (aalborg)
50 g marcipan
125 g mørk chokolade
PYNT
Tørret havtorn

Læg sveskerne i blød i snaps, gerne natten over eller minimum 4 timer. Åbn sveskerne med en lille kniv, fjern stenen. Fyld med marcipan. Hak chokoladen og smelt over et vandbad. Dyp sveskerne i den smeltet chokolade, drys med knust tørret havtorn. Stil køligt til chokoladen har sat sig.

And, nu som confit



CONFIT AF ANDELÅR MED KRYDRET RØDKÅLSSALAT
Til jul fik vi altid andesteg, men en del i familien, heriblandt undertegnet var ikke så vilde med selve stegen, så derfor fik vi også confit af andelår, og her kunne alle være med.  
Den krydrede rødkålssalat er en dejlig vintersalat, der også smager skønt til den klassiske julemiddag. Andeconfit kan holde sig længe i fedtlagen, og så kan man lige fiske et stykke op, stege det i ovnen og så har du et sprødt og lækkert stykke and.

6 eller 8 andeunderlår
2 dl. groft køkkensalt
( skal saltes i min. 8 timer)
LAGE:
1 kg andefedt
15 stk. nelliker
2 kanelstænger
10 stk. allehånde
3 stk. stjerneanis
50 g sukker
10 hele kardemommefrø
15 hele sorte peberkorn
2 kviste rosmarin

Fjern den yderste del af benet på låret, med en stor kokkekniv. Drys halvdelen af saltet i et fladt dybt fad. Læg lårene ovenpå saltet og drys resten af saltet over. Kom husholdningsfilm på fadet og sæt på køl.(Er der også overlår med skæres de af, genbrug fedtlagen og lav dem efter sammen fremgangsmåde.)
Når kødet har stået i saltet i ca. 8-12 timer, duppes saltet af. Kog lagen op med alle krydderierne og kom andelårene i, sørg for at de er helt dækket af fedtlagen. Læg et stykke bagepapir ned i gryden med en skål eller tallerken over så andelårene ikke smutter op af lagen. Kog dem ved svag varme i ca. 1 time.  Lad dem stå i lagen til ca. 30 minutter før du vil servere dem. Varm ovnen op til 200 grader og fordel andestykkerne på en rist, og bag dem i ca. 15- 20 minutter til de er sprøde i skindet.
RØDKÅLSALAT MED ÆBLER
1 1/2 dl økologisk dansk rapsolie
1 dl æblecidereddike
4 spsk. rørsukker
et lille bundt bredbladet persille, plukket i blade
havsalt og friskkværnet peber
4 røde æbler skåret i både, uden kernehus
1 lille rødkålshoved fint snittet
100 g ristede valnødder, groft hakket

Bland ingredienserne til dressingen sammen og vend æblebåde, rødkål og persille i. Drys med valnødder og krydr med peber og havsalt.

lørdag den 30. januar 2016


Mini falafel med koriandercreme og løgsalat

TID: 30 Minutter

 

FALAFEL FARS
(30 stykker)
2 fed hvidløg
1 løg
Skal af en usprøjtet citron
1 spsk. solsikkeolie
1 spsk. spidskommen
1 spsk. koriander
1 dåse kogte kikærter
1 æg
75-100 g hvedemel
5 spsk. sesamfrø
Havsalt og friskkværnet peber
3 dl Olie til at stege i, evt. solsikkeolie
SALAT
2 store rødløg
4 stængler bredbladet persille
2 tsk. Flormelis
1 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
Salt
KORIANDERCREME
250 ml græsk yoghurt
6 spsk. hakket koriander
1 tsk. Spidskommen
Havsalt og friskkværnet peber
TILBEHØR
3 nannbrød
Pil Blend løg og hvidløg sammen med citronskal, olie og krydderierne, blend godt. Hæld kikærter en sigte og hæld alt vandet fra, kom i blenderglasset og blend. Kom massen i en skål og tilsæt æg, rør melet i sammen med sesamfrø. Krydr med salt og peber.

Varm olien i en lille gryde og form til ovale kugler med en dessertske. Kom i olien og steg i 3-4 minutter. Smag på en for at sikre at den er gennemstegt. Steg resten af falafelbollerne til de er gyldne og sprøde, dryp dem af på fedtsugende papir.

Pil og skær løg i tynde skiver, skyl og pluk persillen i blade. Pisk flormelis, citronsaft og olivenolie sammen, smag til med salt, vend løg og persille i dressingen. Rør yoghurt med koriander, spidskommen, salt og peber. Server til retten.