Masterchef

Masterchef 2016

Ja den er god nok, jeg er med som deltager.

MASTERCHEF er et kendt tv program, der kører på tv 3 og da de ringede og spurgte om jeg ikke ville være med, var det helt klar et højt og rungende "ja" fra mig.
Her på bloggen kommer nogle af dit opskrifter jeg gik og øvede mig på, før og under optagelserne.  
Du kan også se lidt om dem jeg er oppe imod på.

https://www.facebook.com/tv3masterchef/?fref=ts


Se videoen jeg sendte ind til Masterchef




En lille teaser fra TV3 inden det går løs iaften 



Lidt billeder fra aftenens show, hvor jeg som bekendt gik videre med min ret:
Stegt kylling "Danoise" med agurk, rabarber og skysauce. En klassiker peppet lidt op til formålet.


GRYDESTEGT KYLLING MED PEBERRODSMAYO, RABARER OG SKYSAUCE
RETTEN ER TIL 2 PERSONER
1 kylling
2 spsk. olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
SAUCE
Lår, vinger og gump fra kyllingen
2 dl hvidvin
1 gulerod
1 skalotteløg
3 dl god hønsefon
SYLTEDE AGURK
1 agurk
2 spsk. æble eddike
1 tsk. Rørsukker
PERRODSMAYO
10 cm frisk peberrod
2 dl olivenolie
1 tsk. havsalt
PERSILLESTØV
1 bundt bredbladet persille
DRYS
Sne og eddikepulver
PYNT
skovmærke

Skær lår, vinger og gump af kyllingen.  Fjern skindet fra lårene, spred det ud og læg på en bageplade med bagepapir, læg bagepapir over, stil i pres og bag i en 180 garder varm ovn i 1 time, til det er tørret og helt sprødt.
Varm en stor gryde med smør og steg resten af kyllingen godt på alle sider, til det er flot gyldent.  Stil gryden i ovne og steg kødet færdigt i 30 minutter i ovnen sammen skindet. Skær brysterne af og gem til anretning.
Vend og Del agurken i stykker på 12 cm. Tag en lille udstikkerform på 1 1/2 cm. Sæt ned i midten, og pres den ned, skær forsigtigt skallen af. Kør udstikkerformen længere ned og skær mere skræl af, forsæt til du har et rør an inder kernen fra agurken.  Kog en syltelage af eddike og sukker, salt og peber, hæld over den udstikket agurk og lad den stå i 5 minutter. Dup den tør. Hak persillen helt fint og rul agurken i.
Peberrodsmayo:  riv peberroden helt fint og rør med olie, stil i køleskabet i 24 timer, pisk op med salt. Kom i en sprøjte pose.
Høvl aflange bånd af rabarber, kom i iskoldt vand så de krøller op.
Skysauce: steg lår, og vinger godt af i smør sammen med kvarte løg med skræl på, tilsæt gulerod i kvarte, krydr med salt og peber. Hæld vin på kog syren af og kog ned til 1/3 del, hæld bouillon på.  Kog ned, sigt og hæld lagen tilbage i gryden, juster tykkelsen med smør, smag til med salt, sukker og peber.



VI SES !!!!