MANDELBUND
4 1/2 æggehvider (3 bæger pasteuriseret)
200 g sukker
200 g mandler med skræl, blendet let groft
RABARBERSKUM
300 g rabarber
160 g rørsukker
1 god vaniljestang
1 spsk. kartoffelmel
ENDVIDERE
1/2 liter piskefløde, pisket til skum
PYNT:
500 g blandet frisk bær
f.eks. (125 g blåbær, 125 g blåbær, 250 g jordbær)
Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og pisk til hviderne er helt stive. Vend de blendede mandler i æggehviderne. Fordel massen i en rund form med en diameter 26-28 cm, der er foret med bagepapir. Bag bunden i en 175 grader varm ovn i 20-25 minutter. Afkøl helt. Skær rabarberne i 2 cm store stykker, fordel dem i et ovnfast fad, der er foret med bagepapir. Drys med sukker, kartoffelmel og vaniljekorn, læg vaniljebælgen ved (den giver meget smag), og bag dem i 2o minutter, i en 175 grader opvarmet ovn. Afkøl helt, fjern vaniljebælgen og rør rabarberne sammen til en ensartet masse. Pisk fløden til skum og vend rabarbermassen i. Fordel rabarberskummen over mandelbunden, og pynt med de friske bær.
Hej ...
SvarSletMmm ser lækkert ud..
Hvor mange stykker / hvor stor er den ???
Malene
Hej malene
SletDen er super lækker, 8 personer. så får de et stort flot stykke hver.
Kh Camilla
Dejligt ;) puha vi blir 14 med ved ikk hvor mange der ville spise et stort ( ik Kage elskere ) og der er børn i mellem ..
SvarSletKan bundene laves i forvejen og fryses eller opbevares i kagedåse ell lign?
SvarSletHej Camilla
SvarSletKan man lave bundene dagen før? Skal bruge dem til dåb/bryllup og kan ikke lige bage dem på dagen :)
Hej Camilla,
SvarSletKan jeg få nogle kontaktoplysninger?
På forhånd tak!
mvh
Isabelle
Hej Camilla,
SvarSletFantastisk kage - en succes hver gang jeg har serveret den, og folk (både store og små)spørger efter opskriften. Mange tak til dig! :-) - MVH.Solange