200 g sukker
200 g mandler med skræl, blendet let groft
Blåbærskum
300 g blåbær
100 g rørsukker
2 spsk vamd
1 god vaniljestang
ENDVIDERE
1/2 liter piskefløde, pisket til skum
1 spsk flormelis
PYNT:
400 g blandet frisk bær
f.eks. (125 g blåbær, 125 g brombær, 150 gsukkerrystet rips)
Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og pisk til hviderne er helt stive. Vend de blendede mandler i æggehviderne. Fordel massen i en rund form med en diameter 26-28 cm, der er foret med bagepapir. Bag bunden i en 175 grader varm ovn i 20-25 minutter. Afkøl helt.
Kog blåbær, vand, sukke og vaniljekorn og bælg i en gryde, til sukkeret er opløst og det er syltetøj, afkøl helt.
Pisk fløden til skum og vend de syltede blåbær i. Fordel blåbærskummen over mandelbunden, og pynt med de friske bær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar