mandag den 11. juli 2011

ÆRTESUPPE MED CHAMPAGNE

ÆRTESUPPE MED CHAMPAGNE
1 skalotteløg, i fine terninger
25 g smør
1 dl champagne
500 g nye ærter i bælg
1/2 agurk, skåret i små terninger
1/2 liter god mild hønsebouillon
havsalt og friskkværnet peber
1 skvat crémant/champagne i hver portion
PYNT:
1 dl piskefløde, pisket til skum
Friske ærteskud





Klar løgene i lidt smeltet smør, det må endelig ikke tage farve. Tilsæt champagnen og kog ind til der næsten ikke er mere væske. Kom de frisk bælgede ærter og agurk i, sammen med bouillonen. Lad suppen små koge i ca. 10 ved svag varme, (uden låg) hvis låget er på mister ærterne deres flotte grønne farve. Krydr godt med salt og peber.


Tag suppen fra varmen, pure den med en stavblender eller i en foodprocessor. Anret suppen i skåle, læg en spiseske flødeskum på, hver portion og pynt med små ærteskud, og hæld ¼- ½ dl champagne i hver skål inde ved bordet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar