Jeg elsker kager med banan, det gør dem herligt svampede. Kagen smager dejligt af kardemomme – og selvfølgelig chokolade
3 hele æg
200 farin
100 g smør
100 g mørk chokolade, 70 %
4 modne bananer
100 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk. bagepulver
1 spsk. kardemomme
ENDVIDERE:
1 smurt firkantet form på 20 x 15 cm el. 1 rund springform på 22 cm
GLASUR:
200 g flormelis
6 spsk. kakaopulver
lidt vand
PYNT:
100 g hele afskallede mandler
Pisk æggene godt med farin. Smelt smør og chokolade over vandbad, og rør blandingen i sukkermassen. Mós bananerne til en tyk grød, og vend dem i dejen. Bland mel, kakao, bagepulver og kardemomme sammen, og sigt det i dejen, og rør det godt sammen til en ensartet dej. Fordel dejen i formen. Bag kagen midt i en 180° varm ovn i ca. 40 minutter. Lad den afkøle let.
Rør ingredienserne til glasuren sammen. Smør glasuren på kagen, og pynt med mandler. Skær kagen i firkantede stykker, og servér.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar