CHOKOLADEVAFLER MED LYS CHOKOLADE-KARAMEL SAUCE
Vild med vafler??? Det er jeg, og så er det også et stort hit hos alle børn. Dejen er let tyk og skal fordeles i vaffeljernet, nyd de varme vafler med is og rigelig af chokolade-karamelsauce der hældes ud over.
(20 små hjerter)
250 g hvedemel
1/2 tsk. salt
1 knivspids bagepulver
1 stang vanilje
50 g smeltet mørk chokolade, gerne Caraibe 66 %
2 1/2 dl økologisk sødmælk
4 æg
1 spsk. sukker
ENDVIDERE:
25 g smeltet smør (gem halvdelen til at smøre vaffeljernet med)
LYS CHOKOLADE-KARAMEL SAUCE
300 g sirup
1,5 dl piskefløde
100 g lys chokolade
TILBEHØR:
vaniljeis
Bland mel, salt, bagepulver og vaniljekorn sammen, rør mælken ud i, til du har en klistret masse, smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovn, og rør godt (se infoboks). Tilsæt æggene et af gangen og rør godt, og krydr med sukker. Lad dejen hvile i køleskabet ca. 30 minutter.
Rør dejen igennem, og vend smørret i, dejen skal være let tyktflydende.
Bag vaflerne på et varmt vaffeljern, der er smurt med smeltet smør.
Varm sirup i en sauterpande til det er 110 grader. Kog fløden op i en lille kasserolle. Rør den varme fløde i siruppen og lad det småkoge. Hak chokoladen fint, og smelt den over et vandbad. Kom den smeltede chokoladen over i en stor skål, hæld 1/3 del af den varme væde over, og rør godt med en fast dejskraber, med små energiske cirkler fra midten og ud. Så du får en fin skinnene og elastisk masse. Gentag dette til du ikke har mere væde.
Stil til side mens du bager vaflerne. Servér de lune vafler med den eventyrlige chokolade-karamel sauce
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSlet