1 1/2 dl madeira
24 svesker uden sten
150 g marcipan
1 dl flormelis
100 g mørk chokolade
ENDVIDERE
1 lille udstikkerform på størrelse med en femkrone
PYNT
knuste kandiseret violer og guld glimmer
Kog sukke og madeira op, når lagen koger tilsæt sveskerne, kog op og sluk for varmen, lad sveskerne stå og trække smag, et par timer, men gerne natten over. Rul marcipanen ud på et rent bord med lidt flormelis, del den i to, og læg sveskerne enkeltvis på den ene del marcipan og svøb resten af marcipanen over, tryk til flade stykker som en femkrone, eller tryk dem ud med en udstikker form. Smelt chokoladen over et vandbad og overtræk sveskerne. Dryp af på bagepapir eller en rist, hvor der er køligt. Drys med kandiseret violer og guldstøv, opbevar dem køligt evt. i en kagedåse til de skal spises.
Den opskrift må jeg simpelthen prøve! Ville jeg kunne bruge brun rom i stedet for madeira?
SvarSlet