lørdag den 8. september 2012

Anret i glas, så hver gæst får deres egen lille dessert.
TIRAMISU MED HVID CHOKOLADE OG JORDBÆR
(6 personer)
2 æggeblommer (et bæger pasteuriseret)
3 spsk. sukker
1 1/2 æggehvide (et bæger pasteuriseret)
250 g mascarpone
kornene fra 1/2 vaniljestang
1 dl piskefløde
50 g smeltet hvid chokolade
ENDVIDERE
4 spsk. instans kaffepulver
1 1/2 dl. kogende vand
4-6 spsk. marsala
1 pakke ladyfingers
PYNT:
Mørk chokolade i flager
8-12 flotte jordbær
 
Pisk æggeblommer med 2 spsk. sukker. Sæt til side. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt resten af sukkeret og pisk til æggehviderne er hel stive. Vend mascarpone og vaniljekorn i sammen, smelt den hvide chokolade, afkøl let og rør den i marcarponecremen. Tilsæt æggeblommer. Fold omhyggeligt de stift piskede æggehvider heri. Pisk piskefløde til en let flødeskum og vend den i æggemassen.
Opløs kaffepulver i kogende vand i en stor flad skål, tilsæt marsala og stil til afkøling.
Del evt. kagerne med en skarp kniv så de passer i fadets størrelse/glassenes størrelse. Dyp så en ladyfinger af gangen i kaffeblandingen så kun den underste del af kiksen bliver våd. Læg kagerne i bunden af fadet, så det hele er dækket. Læg et 2 ½ cm tykt lag creme ovenpå kagerne og endnu et lag


1 kommentar:

  1. Hej Camilla!
    Dejlig blog.
    Jeg er i den situation, at jeg skal vælge en videregående uddannelse. Og jeg er lige præcis interesseret i mad - specielt sådan noget som madstyling og opskriftsudvikling. Hvilken uddannelse har du? Det kan være, jeg kan finde inspiration herudfra. :-)

    SvarSlet