mandag den 4. marts 2013

chokoladekage, dessert, kaffe og chokolade, camilla lawes, femina, kager


CHOKOLADELKAGE MED MOCCASMAG

(8 personer)

En hel fantastisk chokoladekage, der er smelter som den dejligste konfekt på tungen.
200 g rørsukker
1 1/2 dl stærk kaffe (gerne espresso)
250 g mørk chokolade minimum 70 % kakao
200 g smør
4 æg
DRYS
1 spsk. finthakket kaffebønner

Kog rørsukker og kaffe op. Hak chokoladen helt fint og skær smørret i terninger. Kom chokolade og smør i en stor skål, hæld den varme kaffeblanding over mens du rører til både smør og chokolade er opløst. Rør æggene i et af gangen. Fordel dejen i en smurt springform 24 cm der er drysset med rørsukker, eller bag den i små runde portionsforme (6 cm i diameteren). Bag den i 45 minutter eller 25 minutter (de små forme) i en 175 grader varm ovn i. Afkøl kagen, drys med finthakket kaffebønner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar