En supernem og delikat is der tilberedes og serveres i glas.
(4-6 personer, enten 4 store portioner eller
seks små)1/2 liter piskefløde
korn fra 1 god vaniljestang
8 pasteuriserede æggeblommer
120 g flormelis
1/2 dl meget stærk kaffe
PYNT
10 knuste kaffebønner
SPRØDE KIKS
20 g flormelis
20 g blødt smør
1/2 æggehvide
25 g hvedemel
PYNT
25 g mandelflager
Pisk fløden til skum,
og sæt til side. Skrab vaniljekornene fra vaniljestangen, og pisk æggeblommerne
helt lyse og luftige med flormelis og vaniljekorn, det tager ca. 6 minutter med
en elpisker. Hæld kaffen i og rør godt.
Vend lidt af flødeskummet i chokolademassen, og vend blandingen
ned i resten af flødeskummen, til en ensartet luftig masse. Fordel
cremen i små glas, og luk dem til med husholdningsfilmen. Frys i mindst 4 timer,
og gerne natten over. Sprøde kiks; Rør flormelis med det bløde
smør, tilsæt hvedemelet, og vend forsigtigt æggehviden i lidt efter lidt, til
dejen er glat og let tyk. Smør dejen ud helt tyndt, brug evt. en skabelon (et
fladt plastiklåg, hvor du skærer den ønskede form). Drys med mandelflager. Bag de små kager midt
i ovnen ved 165 grader i 2-4 minutter. Når kagerne er bagte, tag dem forsigtigt
af bagepladen, og lad dem afkøle på rist. Drys isen med kaffebønner og server
kagerne til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar