søndag den 31. januar 2016

And, nu som confitCONFIT AF ANDELÅR MED KRYDRET RØDKÅLSSALAT
Til jul fik vi altid andesteg, men en del i familien, heriblandt undertegnet var ikke så vilde med selve stegen, så derfor fik vi også confit af andelår, og her kunne alle være med.  
Den krydrede rødkålssalat er en dejlig vintersalat, der også smager skønt til den klassiske julemiddag. Andeconfit kan holde sig længe i fedtlagen, og så kan man lige fiske et stykke op, stege det i ovnen og så har du et sprødt og lækkert stykke and.

6 eller 8 andeunderlår
2 dl. groft køkkensalt
( skal saltes i min. 8 timer)
LAGE:
1 kg andefedt
15 stk. nelliker
2 kanelstænger
10 stk. allehånde
3 stk. stjerneanis
50 g sukker
10 hele kardemommefrø
15 hele sorte peberkorn
2 kviste rosmarin

Fjern den yderste del af benet på låret, med en stor kokkekniv. Drys halvdelen af saltet i et fladt dybt fad. Læg lårene ovenpå saltet og drys resten af saltet over. Kom husholdningsfilm på fadet og sæt på køl.(Er der også overlår med skæres de af, genbrug fedtlagen og lav dem efter sammen fremgangsmåde.)
Når kødet har stået i saltet i ca. 8-12 timer, duppes saltet af. Kog lagen op med alle krydderierne og kom andelårene i, sørg for at de er helt dækket af fedtlagen. Læg et stykke bagepapir ned i gryden med en skål eller tallerken over så andelårene ikke smutter op af lagen. Kog dem ved svag varme i ca. 1 time.  Lad dem stå i lagen til ca. 30 minutter før du vil servere dem. Varm ovnen op til 200 grader og fordel andestykkerne på en rist, og bag dem i ca. 15- 20 minutter til de er sprøde i skindet.
RØDKÅLSALAT MED ÆBLER
1 1/2 dl økologisk dansk rapsolie
1 dl æblecidereddike
4 spsk. rørsukker
et lille bundt bredbladet persille, plukket i blade
havsalt og friskkværnet peber
4 røde æbler skåret i både, uden kernehus
1 lille rødkålshoved fint snittet
100 g ristede valnødder, groft hakket

Bland ingredienserne til dressingen sammen og vend æblebåde, rødkål og persille i. Drys med valnødder og krydr med peber og havsalt.

1 kommentar:

  1. Tak for en yderst lækker opskrift :-)
    Vi vil bruge den til julefrokosten i år :-)
    Maria & Tina
    "En verden af kunst"

    SvarSlet