CONFIT AF ANDELÅR
MED KRYDRET RØDKÅLSSALAT
Til jul
fik vi altid andesteg, men en del i familien, heriblandt undertegnet var ikke
så vilde med selve stegen, så derfor fik vi også confit af andelår, og her
kunne alle være med.
Den krydrede
rødkålssalat er en dejlig vintersalat, der også smager skønt til den klassiske
julemiddag. Andeconfit kan holde sig længe i fedtlagen, og så kan man lige
fiske et stykke op, stege det i ovnen og så har du et sprødt og lækkert stykke
and.
6
eller 8 andeunderlår
2
dl. groft køkkensalt
(
skal saltes i min. 8 timer)
LAGE:
1
kg andefedt
15
stk. nelliker
2
kanelstænger
10
stk. allehånde
3
stk. stjerneanis
50
g sukker
10
hele kardemommefrø
15
hele sorte peberkorn
2
kviste rosmarin
Fjern
den yderste del af benet på låret, med en stor kokkekniv. Drys halvdelen af
saltet i et fladt dybt fad. Læg lårene ovenpå saltet og drys resten af saltet
over. Kom husholdningsfilm på fadet og sæt på køl.(Er der også overlår med
skæres de af, genbrug fedtlagen og lav dem efter sammen fremgangsmåde.)
Når
kødet har stået i saltet i ca. 8-12 timer, duppes saltet af. Kog lagen op med
alle krydderierne og kom andelårene i, sørg for at de er helt dækket af
fedtlagen. Læg et stykke bagepapir ned i gryden med en skål eller tallerken
over så andelårene ikke smutter op af lagen. Kog dem ved svag varme i ca. 1
time. Lad dem stå i lagen til ca. 30
minutter før du vil servere dem. Varm ovnen op til 200 grader og fordel andestykkerne
på en rist, og bag dem i ca. 15- 20 minutter til de er sprøde i skindet.
RØDKÅLSALAT
MED ÆBLER
1
1/2 dl økologisk dansk rapsolie
1
dl æblecidereddike
4
spsk. rørsukker
et
lille bundt bredbladet persille, plukket i blade
havsalt
og friskkværnet peber
4
røde æbler skåret i både, uden kernehus
1
lille rødkålshoved fint snittet
100
g ristede valnødder, groft hakket
Bland
ingredienserne til dressingen sammen og vend æblebåde, rødkål og persille i.
Drys med valnødder og krydr med peber og havsalt.
Tak for en yderst lækker opskrift :-)
SvarSletVi vil bruge den til julefrokosten i år :-)
Maria & Tina
"En verden af kunst"