fredag den 28. december 2012

NYTÅRSFUDGE MED KARAMEL, VANILJE OG KANEL


 

De små stykker fugde smelter på tunger og smager så englene synger. Men det tager lidt tid at tilberede og du skal bruge et sukkertermometer.

 

 
 
 
 
 
300 g hvedemel
120 g fint rørsukker
240 g smør
1 knsp. Salt
Kornene fra 1 vaniljestang
KARAMEL
3 ¾ dl piskefløde
1 lille kanelstang
1 vaniljebælg
375 g farin
40 g akaciehonning
100 g smør
PYNT
50 g smeltet mørk chokolade
Rør alle ingredienserne til bunden sammen til en løs masse. Beklæd en form med bagepapir og tyk dejen udi formen (20cm x 20 cm). Bag dejen i en 165 grader varm ovn i 30 minutter, til den er let gyden (den må ikke bages helt sprød) afkøl helt i formen.

Kog fløde med kanelstang, vaniljebælg og korn. Sluk lige når det koger, sigt det over i en ren gryde og tilsæt farin, honning og smør. Lad det koge til det rammer 120 grader. Hæld den varme karamel over bunden, afkøl og sæt i køleskabet natten over. Pynt med streger af smeltet mørk (dyb en gaffel i den smeltede chokolade, og røst over kagen i zigzak mønster). Skær i små mundrette stykker og server.

TIPS: Du kan fryse de færdige fudge.

 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar