onsdag den 16. januar 2013

kanelbrød(8 personer)
1 dl sødmælk
50 g smør
25 g gær
1 æg
1 tsk. kanel
1 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
ca. 250 g hvedemel

FYLD:
80 g blødt smør
40 g farin
1 spsk. kanel

GLASUR:
150 g flormelis
¼ dl kogende vand

ENDVIDERE:
1 stk. 1-liters brødform

Varm forsigtigt mælk og smør op i en gryde, til smørret er smeltet. Afkøl det til håndvarmt. Smuldr gæren ud i en stor skål, hæld mælkeblandingen på, og rør godt, til gæren er opløst. Tilsæt ægget, og sigt krydderierne og ¾ af hvedemelet i dejen. Rør det til en ensartet dej, og ælt dejen igennem med det sidste mel på et meldrysset bord. Lad dejen hæve et lunt sted med et klæde over i 30 minutter. Rør imens fyldet sammen.
Rul dejen ud med en kagerulle til en firkant på 20 x 30 cm, og fordel fyldet på dejen. Rul det til et brød, og kom det i en form foret med bagepapir. Klip hak ned i brødet, og lad det efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
Bag brødet midt i en 200° varm ovn i 14 minutter. Tag det ud af formen (pas på, det er varmt), og bag det i yderligere 5 minutter.
Afkøl brødet, rør flormelis med lidt vand til en let tyktflydende glasur, og hæld den over brødet. Servér evt. brødet med lidt koldt smør.

1 kommentar:

  1. Og det er sørme bare rigtig godt. Jeg bagte det for et par uger siden og vi var vilde med det. Så jeg måtte bage igen i sidste uge og denne gang med halvt speltmel, og det blev lige så lækkert. Tak for skøn opskrift

    SvarSlet