onsdag den 19. november 2014

Skinke med broccolisalat

Juleglaseret skinke med broccolisalat
TID: 15 minutter
KOMFURTID: 1 time
OVNTID: 15 minutter
TIPS. Hvis der er lidt skinke til overs, er det en fantastisk spise dagen efter på knækbrød, eller ristede rugbrød med lidt stærk sennep.

2 kg bayonneskinke
3 nelliker
2 laurbærblade
4 peberkorn
GLASERING:
ca. 16 hele nelliker
160 g farin
3 store spsk. dijonsennep
BROCCOLISALAT
1 håndfuld fintsnittet rødkål
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 fennikel
300 g broccoli
2 appelsiner
DRYS
50 g hakket cashewnødder
DRESSING
1/2 dl god olivenolie
½ dl hindbær eddike
1 spsk. sirup
2 spsk. tamari soja
1 tsk. friskrevet ingefær
TILBEHØR
Groft brød

1)   Kom skinken i en gryde og dæk den med koldt vand, tilsæt krydderier, og bring det langsomt i kog. Skum for urenheder, og lad skinken koge under låg ved svag varme, indtil kødet er mørt. Det er ca. 30 minutter pr. kg. Sluk for varmen og lad skinke stå i kogelagen indtil den skal glaseres.
2)   Rør farin med dijonsennep. Fjern net og sværen fra skinken og rids fedtet i et ternet mønster. Stik nelliker ned i fedet på skinken, og smør farin- sennep blandingen på. Bag skinken i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12 -15 minutter til den er flot mørkebrun.

3)   Snit grøntsagerne i fine aflange stænger. Skær appelsin i terninger. Blend ingredienserne til dressingen sammen og vend over salaten, drys med cashenødder. Server til kødet sammen med groft brød.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar