søndag den 15. maj 2016

pinsefrokost one pot cooking


LAMMESKRANK MED HVIDVIN OG GRØNTSAGER



En skøn ret, der passer sig selv i gryden. Duften er skøn og intens, og så smager den også skønt. Har du ikke en gryde der er stor nok, så brug to gryder.



TID: 2 time

ANTAL: 4



4 lammeskanke

LAMMESKANK MED ABRIKOSER

(4 personer)

Lam er rigtig god spise både sommer og vinter, her er den i en sød sauce med tørret abrikoser, og dejlig traditionel kartoffelmos som tilbehør.



4 lammeskanke af 400 g

4 spsk. solsikkeolie

2 hele hvidløg, flækket igennem

havsalt og friskkværnet peber

4 stilke rosmarin

1 flaske hvidvin

6 små gulerødder

1 bundt springløg

4 stilke timian

½ liter lammefond

50 g smør

1-2 dl sødmælk

havsalt og friskkværnet peber



Skær 1- 2 cm af kødet i toppen, så benet er frie.  Rids fedtet med en skrap kniv. Brun benene af i en stor gryde med varm olie sammen med hvidløgene. Krydr godt med salt, peber og rosmarin. Hæld hvidvin på og kog ind til halvdelen. Vask grøntsagerne og skær dem i grove stykker. Kom dem i retten sammen med timian. Tilsæt de to slags fond. Spæd op med vand, så kødet er dækket. Lad retten simre under låg i 1- 1 1/2 time, mærk om kødet er mørt. 

Servér en hel skank, pynt med timian, server godt brød til.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar