fredag den 24. marts 2017

Citronmåne i ny udgave


VARIANTION AF CITRONMÅNE MED CITRONCREME OG HASSELNØDDER

CITRONMÅNE

Tid; 15 minutter

Bagetid: 35 minutter

Afkøles i 20 minutter

TIP: Til pynt af kagen: det kan være svært at få de hakkede nødder på kanterne.

Stil kagen på et stort stykke bagepapir, drys hakkede nødder på og kagen og rundt om kagen, vip bagepapir med nødder op af kanterne, så sidder nødderne fast på cremen.



150 g smeltet smør

200 g sukker

125 g marcipan

3 æg

200 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

saft af en økologisk citron

skal af 1 1/2 økologiske citroner

CITRONCREME

400 g mascarpone

100 g cremefraiche 38 %

Skal af 1/2 citron

100 g flormelis

PYNT

300 g afskallede hasselnødder

1 dl rørsukker

ENDVIDERE:

En springform på 20 cm i diameteren.

Tænd ovnen på 170 grader. Rør smør og sukker sammen, tilsæt æg et ad gangen og rør godt. Skær marcipanen i små stykker og kom i dejen. Rør til en ensartet masse.

Sigt hvedemel og bagepulver ned i massen, og rør det godt sammen.  Vend citronsaft og - skal ned i dejen.

For springformens bund med bagepapir. Bag kagen i 30-35 minutter.  Afkøl på en rist.

Flæk kagen midt igennem, rør ingredienserne til cremen sammen og fordel ¾ på den ene bund, læg den anden bund på. Smør resten af cremen i et tynd lag hele vejen rundt på kagen og på toppen.

Hak nødderne let groft, rist gyld på en pande sammen med sukker. Tag fra panden, afkøl. Fordel nødderne på kagens top og sider. pynt med skovsyre.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar