mandag den 1. februar 2016

KAGE


Blommekager med marcipan og appelsincreme
Du kan bytte blommerne ud med andre frugter
KOKKETID: 15 minutter
BAGETID: 30-40 minutter
Spis tærten med en kugle is eller lidt af den søde appelsincreme
BUND
120 g blødt smør
120 g hvedemel
80 g sukker
kornene fra ½ god vaniljestang
1 dl havregryn
FYLD
2 æg
1 3/4 dl cremefraiche 18 %
50 g sukker
75 g marcipan, skåret i små terninger
ENDVIDERE
8 blommer
PYNT:
50 g hasselnøddeflager
TILBEHØR:
Appelsincreme
250 g mascarpone
1 spsk. flormelis
Skal fra en appelsin
Tænd ovnen på 175 grader
Saml smør med hvedemel, sukker, vaniljekorn og havregryn, brug fingrene, det er nemmest til denne type dej. Tryk dejen ud i en smurt tærteform med løs bund. Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel, og fordel det i den u bagte bund, stil den på køl mens du ordner frugten. Flæk blommer og tag stenene ud, skær dem i både. Fordel blommer med skæreflade opad, bag tærten i 20 minutter, drys med hasselnøddeflager. Bag videre i 20-30 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar