mandag den 23. januar 2012

BRUNSVIGER

Skal der creme på toppen af en brunsviger???? Her er den "kun " med remonce, men hvad syntes du??

(8-12 personer)
En skøn eftermiddagskage, eller du kan overraske familien med friskbagte
brunsviger søndag morgen !!
50 g gær
4 dl økologisk sødmælk
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kardemomme
50 g smeltet smør
500 g hvedemel
FYLD
150 g smør
200 g brun farin
50 g sirup
Smuld gæren i en stor skål, varm mælk let, og rør den i skålen til gæren er opløst. Tilsæt sukker, salt, vaniljepulver og kardemomme. Hæld smørret i og rør godt. Kom melet i lidt af gangen, og ælt til en smidig dej. Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle. Fyld dejen i en bradepande (20 cm x 20 cm) belagt med bagepapir. Bøj dejen lidt op langs kanterne, så den kan holde på fyldet. Stil dejen overdækket et lunt sted i 30 minutter, mens du tilbereder fyldet. Kom alle ingredienserne i en gryde og varm op til smørret er smeltet. Tryk nogle fordybninger i dejen med fingrene, og hæld fyldet på dejen og bag den i en 200 grader varm ovn i 12 minutter, til kanten af dejen er flot gylden. Afkøl og skær i store firkanter.

2 kommentarer:

  1. Uhh den ser god ud - jeg har nu aldrig hørt om brunsviger med creme også .... tja, hvorfor ikke, men bestemt ikke nødvendigt, og der kan måske næsten ikke VÆRE mere snask oven på en brunsviger...

    SvarSlet
    Svar
    1. hej tante sød
      Jeg tror det med crem blandet i remoncen er en tradition fra fyn, men jeg syntes nu den er lækker kun med remonce. hilsen Camilla

      Slet