mandag den 23. januar 2012

CASSOULET MED KRYDRET PØLSE OG HVIDE BØNNER


Smagen af de krydret pølsebider, sammen med de lækre store bønne og de friske grøntsager, er en herlig vinterret.
250 g tørret store hvide bønner (de skal ligge blød i minimum 10 timer)
(her er lige nok til 4 personer)
2 stilke rosmarin
1 1/2 dl hønsefond
50 g koldt smør
500 g chorizo pølse
2 gulerødder, skrællet
2 persillerødder, skrællet
3 bananskalotteløg skåret i skiver
6 fed hvidløg, skåret i skiver
200 g pancetta, italiensk røget bacon, skåret i små terninger
PYNT:
plukket rosmarin
Skyl bønnerne og kog dem som anvist på posen, med rosmarin stilke.

Tag dem fra varme og hæld vandet fra og fjern rosmarinstilkene. Skær gulerødder og persillerødder i skiver på 1 cm og løgene i grove terninger.  Kom grøntsagerne i en gryde med bønnerne, hæld hønsefond på, krydr med salt og peber og lad retten småkoge til grøntsagerne stadig har bid men ikke er helt rå. Tilsæt smør og kog ind til passende konsistens. Fjern skindet på pølserne og skær dem i stor skrå skiver. Rist pancetta stykkerne godt, til de er brune og sprøde på en var, pande, tilsæt chorizo skiverne og rist dem med et par minutter, tag fra varmen og vend blandingen i bønnerne, drys med rosmarin, og servér med et godt brød.

1 kommentar: