torsdag den 12. januar 2012

KARDEMOMMESNEGLE I FORM


KARDEMOMMESNEGLENE BAGES SOM BRYDEBRØD, OG DET ER RIGTIG HYGGELIGT AT BRÆKKE EN AF DE LUFTIGE, BLØDE OG SØDE SNEGLE AF OG NYDE DEN, MENS DEN ENDNU ER LUN!









50 g gær
2 1/2 dl økologisk sødmælk
100 g smeltet smør
2 æg
4 spsk. rørsukker
1 knivspids salt
1 spsk. kardemomme
400-500 g hvedemel
FYLD:
120 g smør
3 spsk. rørsukker
1 spsk. kanel
GLASUR:
200 g flormelis
1 spsk. smør
lidt kogende vand
ENDVIDERE
Mælk til pensling
1 firkantet form på 25 cm x 25cm
Smuldr gæren ud i en stor skål. Lun mælken, og rør den i gæren sammen med smørret. Pisk æggene i dejen et ad gangen, og tilsæt sukker, salt og kardemomme. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, og ælt til en glat, smidig dej. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Ælt dejen på et meldrysset bord; del den i to portioner og rul hver ud til et rektangel på 20 cm x 25 cm. Rør ingredienserne til fyldet sammen, og fordel det på hver af de to dejplader. Rul dem til lange pølser, og skær dem i 4 cm tykke snegle. Smør en bradepande, eller beklæd den med bagepapir, og sæt sneglene ved siden af hinanden, med lidt mellemrum imellem. Pensel med mælk, og bag sneglene i en 200 grader varm ovn i 10-12 minutter, til de er gyldne. Rør glasuren sammen og kom lidt på hver snegl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar