En dejlig kage med en lækker fast og luftig krumme og kaffeglasur. Prøv også at gi’ den et skønt twist med chokolade med mintsmag
(10-12 personer)
200 g smeltet smør
300 g sukker
4 hele æg
300 g hvedemel
6 spsk. god kakao
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
100 g hakket mørk chokolade (evt. med mintsmag)
2½ dl kogende vand
GLASUR:
250 g flormelis
6 spsk. kakao
3-4 spsk. stærk, varm kaffe
DRYS:
4 spsk. hakkede usaltede
pistacienødder
3 spsk. hakkede kakaobønner
ENDVIDERE:
1 springform på 24 cm
Rør smør og sukker godt sammen. Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål. Kom æggeblommerne i smør-sukker-blandingen, ét ad gangen, mens du pisker. Sigt hvedemel, kakao, vaniljesukker og bagepulver i dejen, og rør forsigtigt rundt. Vend den hakkede chokolade i dejen. Hæld vand på, lidt ad gangen, mens du rører – dejen må ikke blive for tynd. Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en smurt springform, og bag den midt i en forvarmet ovn ved 170° i 40-45 minutter. Afkøl kagen let, mens du rører glasuren sammen. Fordel glasuren over kagen, og drys med pistacienødder og kakaobønner.
Kan den bruger med fondant ?? Nøj du har nogle pragtfulde opskrifter
SvarSlet