Nyd den lækre kringle
mens den er lun, mums!
(10
personer)
50 g
gær2 spsk. lunkent vand
2 æg
50 g sukker
1 knivspids salt
200 g smør
350 g hvedemel
1 tsk. kardemomme
50 g sukker
FYLD
75 g rørsukker
75 g smør
100 g marcipan skåret i små terninger
PYNT
Et sammenpisket æg
50 g hasselnøddeflager
4 spsk. sukker
Opløs gæren i vandet, tilsæt æg, sukker og salt og rør godt. Smelt smørret og kom det i dejen, rør godt. Bland mel og kardemomme og ælt det i dejen, til den er let og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter. Rør sukker, smør og marcipan sammen til en remonce.
Ælt dejen igennem og rul den ud på et meldrysset til 20
cm x 45 cm. Løft dejen over på en bageplade med bagepapir. Fordel remoncen i en
aflang bane i midten af dejen. Fold siderne af dejen ind mod midten, lad dem komme helt
ind over hinanden. Lad kringlen efterhæve et lunt sted i 30 minutter. Pensl med
æg, drys med hasselnødder og sukker. Klip forskudte i dejen helt ned til fyldet
så den får et fint mønster. Bag kringlen
i en 220 grader varm ovn i 12-15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar