GULERODSKAGE
Ja, det er helt klart en
af mine favoritkager. Den er krydret og lidt svampet, du kan tilføje 50 g
rosiner, og komme i sammen med valnødderne.
(15-20 stykker)
4 hele æg, delt i blommer og hvider300 g brun farin
200 g smeltet smør
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1 tsk. natron
½ tsk. salt
1 knsp. Nelliker
300 g revet gulerod
50 g groft hakket valnødder
De 4 æggehvider
Pisk æggeblommer sammen med brun farin, rør smørret i til en ensartet masse. Bland mel, bagepulver, kanel, natron, salt og nelliker sammen og rør i dejen. Vend gulerødder og valnødder i. Pisk æggehviderne stive og vend i dejen. Fordel dejen i en bradepande på 20 cm X 25cm. Bag kagen i en 175 grader i 45 time. Drys med flormelis og server i firkantet stykker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar