ITALIENSKE
CITRONTÆRTER MED MARENGSLÅG
Den sprøde bund med det let syrlige fyld, er en skøn dessert.(6 portioner)
SØD MØRDEJ
200 g hvedemel
100 g sukker
100 g smør
1 bæger pasteuriseret æggeblommer
2 tsk. citronskal
1 nip salt
FYLD
3 æg
150 g fint rørsukker
150 g blødt smør
fintrevet skal af 2 usprøjtede citroner (på nær det der skal er i mørdejen)
saft af 1/2 citron
MARENGSTOP
Marengs
200 g sukker
4 æggehvider
PYNT
Citronmelisse
ENDVIDERE
6 små tærteforme på 8 cm i diameter
Rør
ingredienserne til mørdejen sammen gerne i en røremaskine, pak dejen i film og
stil på køl i minimum 1 time.
Pisk
æggene hvide med sukker, rør det bløde smør i, og vend citron-skal og saft
forsigtigt i dejen. Del mørdejen i 6 stykker og rul ud til cirkler, beklæd de
smurte forme med dejen. Skær kanterne til.
Fordel fyldet over og bag tærterne ved 155 grader i 30 minutter, afkøl
tærterne. Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs. Fordel marengsen over
tærterne. Flamber med en gasbrænder, eller sæt dem ind under grillen i din ovn.
Til de er gyldne. Pynt med citronmelisse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar