mandag den 4. november 2013

blommer, blommer


BLOMMETÆRTE

Hmmm, en skøn blommetærte med krydret fyld. Server den lun, gerne med en kugle vaniljeis.

DEJ
250 g hvedemel
65 g farin
125 g koldt smør
1 æg
FYLD
500 g blommer
75 g ingefærkiks
100 g ricotta
1 æg
40 g sukker
Rør hvedemel og farin sammen, kom smør i og saml dejen med ægget. Pak dejen i husholdningsfilm og stil den i køleskabet i 30 minutter. vask blommerne og del dem i halve, og fjern stenene. Knus kiksene og rør med riscotta og æg til en lind masse. Rul dejen ud og kom den i en smurt 10 cm X 30 cm aflang tærteform. Fordel ricottacremen over og læg blommerne med skærefladen opad helt tæt, drys dem med sukker. Lad tærten stå i 20 minutter inden den bages. Bag tærten i 35 minutter ved 190 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar