mandag den 23. december 2013

RISALAMANDE nok til 12 små portioner, eller 6 store


RISALAMANDE MED VANILJESYLTEDE APPELSIN /KIRSEBÆRSAUCE
De syltede appelsiner er et bud på en ny topping til risalamande.
Husk du skal gemme en flot hel mandel, til at putte i ris a la mande. Og selvfølgelig en mandelgave, til den heldige, der finder den hele mandel i ris a la mande.
RIS ALA MANDE
1 1/2 liter økologisk sødmælk
2 dl grødris
1 tsk. salt
ENDVIDERE:
200 g mandler uden skal

2 1/2 dl piskefløde

kornene fra 1 god vaniljestang 
2 spsk. flormelis
Kog mælken op, skyl risene og kom dem i den kogende mælk. Skru ned for varmen, læg låg på, og lad risene koge i 45-50 minutter under jævnlig omrøring. Tag fra varmen og tilsæt salt, grøden må ikke være for tyk, da den stivner lidt under afkøling. Afkøl helt.
Pisk fløden med vaniljekorn og flormelis til skum. Tag en flot stor mandel fra og hak resten let groft. Vend flødeskum og mandler i den afkølede grød. 
KIRSEBÆRSAUCE
1 glas dessert kirsebær u/sten, 370 g
1 spsk. majstivelse (maizena)

2 spsk. vand

Varm kirsebærrene op i saften. Udrør majsstivelsen i koldt vand, og kom den i kirsebærrene. Kog ved svag varme til saucen jævner, og servér den lun til risalamanden
 
VANILJESYLTEDE APPELSINSKAL
4 store appelsiner

1 1/2 dl friskpresset appelsinsaft
1 dl sukker
1 god stang vanilje

Skær skrællen af appelsinerne, og fjern al det hvide fra skallen, gem appelsinkødet, det skal presset da saften skal bruges i sukkerlagen. Skær skallen i 1 cm tynde strimler. Kom dem i en gryde med koldt vand, kog op, tag fra varmen, hæld vandet fra, og skyl appelsinskallerne i koldt vand. Kom frisk vand i gryden og gentag proceduren 2 gange mere. Pres appelsinkødet så du har 1 1/2 dl saft, kog det op med sukker og vaniljekorn og bælg til sukkeret er smeltet. Tilsæt de afdryppet appelsinskaller og lad dem koge i lagen i 2 minutter. Server på risalamanden, gerne let lun.

 
TIPS: Kog risengrøden dagen før, og sylt appelsinerne. Hak mandlerne og piske fløden til skum, om morgen, vend sammen og stil koldt til den skal spises.Ingen kommentarer:

Send en kommentar