LAMMESKRANK
MED HVIDVIN OG GRØNTSAGER
En skøn ret, der passer sig selv i gryden. Duften
er skøn og intens, og så smager den også skønt. Har du ikke en gryde der er
stor nok, så brug to gryder.
TID: 2
time
ANTAL: 4
4
lammeskanke
LAMMESKANK
MED ABRIKOSER
(4
personer)
Lam er rigtig god spise både sommer og
vinter, her er den i en sød sauce med tørret abrikoser, og dejlig traditionel
kartoffelmos som tilbehør.
4
lammeskanke af 400 g
4
spsk. solsikkeolie
2
hele hvidløg, flækket igennem
havsalt
og friskkværnet peber
4
stilke rosmarin
1
flaske hvidvin
6
små gulerødder
1
bundt springløg
4
stilke timian
½
liter lammefond
50 g
smør
1-2 dl
sødmælk
havsalt
og friskkværnet peber
Skær 1-
2 cm af kødet i toppen, så benet er frie.
Rids fedtet med en skrap kniv. Brun benene af i en stor gryde med varm
olie sammen med hvidløgene. Krydr godt med salt, peber og rosmarin. Hæld hvidvin
på og kog ind til halvdelen. Vask grøntsagerne og skær dem i grove stykker. Kom
dem i retten sammen med timian. Tilsæt de to slags fond. Spæd op med vand, så
kødet er dækket. Lad retten simre under låg i 1- 1 1/2 time, mærk om kødet er
mørt.
Servér
en hel skank, pynt med timian, server godt brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar