VARIANTION AF CITRONMÅNE MED CITRONCREME OG
HASSELNØDDER
CITRONMÅNE
Tid; 15 minutter
Bagetid: 35 minutter
Afkøles i 20 minutter
TIP: Til pynt af
kagen: det kan være svært at få de hakkede nødder på kanterne.
Stil kagen på et
stort stykke bagepapir, drys hakkede nødder på og kagen og rundt om kagen, vip
bagepapir med nødder op af kanterne, så sidder nødderne fast på cremen.
150 g smeltet smør
200 g sukker
125 g marcipan
3 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
saft af en økologisk citron
skal af 1 1/2 økologiske citroner
CITRONCREME
400 g mascarpone
100 g cremefraiche 38 %
Skal af 1/2 citron
100 g flormelis
PYNT
300 g afskallede hasselnødder
1 dl rørsukker
ENDVIDERE:
En springform på 20 cm i diameteren.
Tænd ovnen på 170 grader. Rør smør og sukker sammen, tilsæt æg et
ad gangen og rør godt. Skær marcipanen i små stykker og kom i dejen. Rør til en
ensartet masse.
Sigt hvedemel og bagepulver ned i massen, og rør det godt
sammen. Vend citronsaft og - skal ned i
dejen.
For springformens bund med bagepapir. Bag kagen i 30-35 minutter. Afkøl på en rist.
Flæk kagen midt igennem, rør ingredienserne til cremen sammen og
fordel ¾ på den ene bund, læg den anden bund på. Smør resten af cremen i et
tynd lag hele vejen rundt på kagen og på toppen.
Hak nødderne let groft, rist gyld på en pande sammen med sukker.
Tag fra panden, afkøl. Fordel nødderne på kagens top og sider. pynt med
skovsyre.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar