BLÅBÆRTÆRTER MED CHOKOLADE & VANILJESKYR
8 små tærteforme på 4 cm i diameteren(bag bundene af flere omgange) eller en stor tærteform på 20 cm i diameteren.MØRDEJ
100 g smør
100 g flormelis
200 g hvedemel
1/4 tsk. salt
fint revet skal af 1/2 citron
kornene fra 1/2 stang god vanilje
2 æggeblommer
2-3 spsk. økologisk sødmælk
smør til formene
ENDVIDERE:
50 g mørk chokolade, smeltet
VANILJESKYR
250 g Skyr
kornene fra 1/2 stang god vanilje
2-3 spsk. flormelis
fint revet skal af 1/2 citron
250 g blåbær
Pisk smør, flormelis og salt sammen, enten med en elpisker eller i en foodprocessor, og tilsæt hvedemel, æggeblommer og vanilje til dejen minder om brødkrummer. Saml dejen med mælken, til en glat kugle.
Pak dejen i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet mindst 1 time. Smør de små tærteforme med smør. Rul dejen ud, beklæd formene med den, og fjern overflødig dej af formens kant. Dæk dejen med stanniol, kom bønner i, så dejen ikke glider ned, når den bages.
Forvarm ovnen til 180 grader, og bag de små tærter i 10 - 12 minutter (er det en stor skal den bages i 20 minutter). Fjern bønnerne og stanniolen. Bag bundene videre i ca. 4minutter så de bliver flotte gylden. Afkøl bundene.Rør skyr med vaniljekorn, citronskal og smag til med flormelissen
Pensl bundene med den flyende chokolade.
Fordel vaniljeskyr på de afkølede bunde, fordel blåbær så de står helt tæt. Hæld lidt akaciehonning over og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar