lørdag den 24. september 2011

ÆBLER SMAGER GODT I KAGER



MORMOR ÆBLEKAGER
(4 personer)
Se flere desserter og søde sager på femina.dk
Æblekage, som mormor serverede den, med hjemmeristet sød raps og rigeligt af flødeskum på toppen, er da noget af det bedst, man kan få







1 kg madæbler
1 god vaniljestang
1/2 dl æblejuice
80 g sukker
ENDVIDERE:
8 små makroner
150 g raps
60 g sukker 
40 g smør
evt.1 dl portvin
PYNT:
2 1/2 dl piskefløde pisket 
kanel
Skæl æblerne. Del dem i kvarte, og fjern kernehus. Kog æblerne til mos medæblejuice og  vaniljekorn og -bælg ved svag varme under låg. Tag gryden fra varmen; fjern vaniljebælgen, og rør sukkeret i. Mas og rør mosen sammen med et piskeris, og stil den til afkøling.
Knus makronerne helt fint, og stil til side. Bland sukker og raps. 
Lad smørret blive gyldent på en pande, og rist rapsblandingen, til den er sprød og gylden. Brug en bred palet, og vend raspen flittigt, mens den bruner. Tag den af panden, og bland de knuste makroner i. Læg æblemos og rapsblanding lagvis i et glas (dryp evt. rapsblanding med lidt portvin), start og slut med raps. Pynt med flødeskum, og drys med kanel(kan undlades).




Ingen kommentarer:

Send en kommentar