(8 stykker)
120 g smør
120 g hvedemel
2 1/2 dl kogende vand
4 æg
Smelt smørret, uden at det tager farve. Rør melet i til en jævn masse. Kom det kogende vand i lidt efter lidt, og pisk, til massen er samlet og jævn. Når dejen slipper grydens sider, ristes den et par minutter uden den tager farve. Tag dejen fra varmen og rør/pisk æggene i et af gangen.
ÆBLESYLTETØJ
125 g sukker
½ dl vand
3 kapsler kardemomme
2 nelliker
1/2 god stang vanilje
skal af en citron, i helt fine terninger (kun det gule, da det hvide giver en bitre smag)
kødet fra citronen uden noget af det hvide fra skallen
4 æbler uden kerner og skræl. Skåret i små terninger ca. 1cm x 1 cm
ENDVIDERE
2 1/2 dl piskefløde, pisket til skum
PYNT
sigtet flormelis
Kom den færdige dej i en sprøjtepose med en stor lagkagetyl, og sprøjt den ud i store toppe. Bag dem i en 210 grader forvarmet ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne og fint hævede. Afkøl helt.
ÆBLESYLTETØJ; Kog sukker og vand op sammen med alle krydderierne og citronskal. Når sukkeret er smeltet tilsættes frugt stykkerne, lad det hele småkoge i ca. 15- 20 minutter. Afkøl helt. Fjern kardemommekapsler og nelliker, samt vaniljebælgen. Vend forsigtigt æblesyltetøjet med flødeskum. (klip hul i siden på vandbakkelserne og kom fyldet i evt. med en sprøjtepose. Pynt med sigtet flormelis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar