CRÈME BRÛLÈE MED LAKRIDS
Du kan sigte blandingen inden den hældes i forme, men jeg syntes det er lækkert med lidt knasende lakridssmag.
5 pasteuriserede æggeblommer (2 bæger)
3 tsk. lakridspulver
1 1/4 dl piskefløde
1 1/4 dl sødmælk
3 tsk. lakridspulver
1 1/4 dl piskefløde
1 1/4 dl sødmælk
40 g sukker
ENDVIDERE
sukker til at brænde
Kog piskefløden og mælken op sammen med sukker. Rør æggeblommerne og lakridspulveret let sammen . Hæld den kogende mælkeblanding i æggeblommerne, i en meget tynd stråle, mens du rører forsigtigt med en gummiskraber. Fordel cremen i små ovnfaste skåle. Bag dem i ca. 1 time og ti minutter ved 100 grader, midt i ovnen. Cremen skal være fast når du forsigtigt røre ved den. Afkøl cremen, og stil den på køl, til den er helt kold. Lige før servering tages den ud, drysses med rørsukker og brændes forsigtigt, så sukkeret smelter til karamel. Servér straks
ENDVIDERE
sukker til at brænde
Kog piskefløden og mælken op sammen med sukker. Rør æggeblommerne og lakridspulveret let sammen . Hæld den kogende mælkeblanding i æggeblommerne, i en meget tynd stråle, mens du rører forsigtigt med en gummiskraber. Fordel cremen i små ovnfaste skåle. Bag dem i ca. 1 time og ti minutter ved 100 grader, midt i ovnen. Cremen skal være fast når du forsigtigt røre ved den. Afkøl cremen, og stil den på køl, til den er helt kold. Lige før servering tages den ud, drysses med rørsukker og brændes forsigtigt, så sukkeret smelter til karamel. Servér straks
Ingen kommentarer:
Send en kommentar