Frikadeller med løvstikke-kartoffelmos og dampet spidskål
TID:
25 minutterKOMFURTID: 35 minutter
FARS
500 g hakket kalv og flæsk
Salt og peber
1 groft revet løg
100 g havregryn
1 æg
1 dl dansk vand
1 dl mælk
1 tsk. fint revet muskatnød
1-2 dl hvedemel
Rapsolie til stege i
MOS AF KARTOFLER & DAMPET SPIDSKÅL
600 g kogte kartofler
Raps olie
6 spsk. løvstikke
Havsalt og friskkværnet peber
1 spidskål
rapsolie
Rør kød med salt og peber, tilsæt løg og havregryn, rør godt. Tilsæt æg, dansk vand og mælk. Rør til en fast fars med melet. Tænd en stor stegepande, hæld olie på.
Form frikadellerne med en dessertske, og steg dem godt på alle
sider, sku ned for varmen og steg dem til de er helt gennemstegte. Del
spidskålet i 4, fjerne lidt af stokken. Kom dem i en sauterpande med 4 cm
kogende vand, læg låg på og damp i 4-6 minutter.
Mos kartoflerne med en gaffel, tilsæt olie, løvstikke, salt og
peber. Til en rustik mos, server sammen med nystegte frikadeller og dampet
spidskål, dryp med lidt olie.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar