lørdag den 12. oktober 2013

is, lyn hurtig, men stadig lækker


BLÅBÆRIS MED RUDBRØDSCRUMBEL & SKOVSYRE

(8 personer)

Jeg er vild med den bløde is sammen med de knasende rugbrødbider

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 liter blåbæris
BLÅBÆR LAGE
250 g blåbær
2 spsk. sukker
2 spsk. vand
ENDVIDERE
1 dåse kondenseret mælk
1/2 liter økologisk sødmælk
RUGBRØDSCRUMBEL
4 skiver rugbrød, skåret/ smuldret i små stykker
50 g smør
PYNT
Skovsyre, gerne med blomst
100 g blåbær
Kom bær, sukker og vand i en lille gryde, og kog til sukkeret er smeltet. Tag fra varmen og blend. Afkøl helt evt. i køleskabet.
Rør de to slag mælk sammen og hæld i en ismaskine, kør i 6 minutter og tilsæt blåbærmassen. Kør isen til den er færdig. Smelt smør på en stor stegepande ved svag varme, kom rugbrødet på og lad det stå og simre, rør i det med en træpalet hver 4 minut, det tager ca. 30 minutter, til der er sprødt og lækkert.
Drys crumbel på en tallerken, kugl isen med en dessertske, pynt med skovsyre og hele blåbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar