Juleglaseret skinke med
broccolisalat
TID: 15 minutter
KOMFURTID: 1 time
OVNTID: 15 minutter
TIPS. Hvis der er lidt skinke til overs, er det en
fantastisk spise dagen efter på knækbrød, eller ristede rugbrød med lidt stærk
sennep.
2 kg
bayonneskinke
3
nelliker
2
laurbærblade
4
peberkorn
GLASERING:
ca. 16
hele nelliker
160 g
farin
3
store spsk. dijonsennep
BROCCOLISALAT
1
håndfuld fintsnittet rødkål
2
gulerødder
1 rød
peberfrugt
1
fennikel
300 g broccoli
2
appelsiner
DRYS
50 g
hakket cashewnødder
DRESSING
1/2 dl
god olivenolie
½ dl
hindbær eddike
1
spsk. sirup
2
spsk. tamari soja
1 tsk.
friskrevet ingefær
TILBEHØR
Groft
brød
1) Kom
skinken i en gryde og dæk den med koldt vand, tilsæt krydderier, og bring det
langsomt i kog. Skum for urenheder, og lad skinken koge under låg ved svag
varme, indtil kødet er mørt. Det er ca. 30 minutter pr. kg. Sluk for varmen og
lad skinke stå i kogelagen indtil den skal glaseres.
2) Rør
farin med dijonsennep. Fjern net og sværen fra skinken og rids fedtet i et
ternet mønster. Stik nelliker ned i fedet på skinken, og smør farin- sennep
blandingen på. Bag skinken i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12 -15 minutter
til den er flot mørkebrun.
3) Snit grøntsagerne i fine aflange stænger. Skær appelsin i
terninger. Blend ingredienserne til dressingen sammen og vend over salaten,
drys med cashenødder. Server til kødet sammen med groft brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar