søndag den 10. juli 2011

MACARONS MED HINDBÆRCREME



Disse små fine kager, kan fremtrylles i de fleste farver, brug frugtfarve. Her er de med hindbærcreme, de kan også tilberedes med blåbær, hvor blåbærsaften bruges til at farve dejen, så du får nogle skønne lilla Macarons. Køb et sukkertermometer det er uundværligt til desserter og kan anskaffes for under 100 kr. Denne opskrift lod jeg mig inspirere til på  min nylige tur til Paris.







FOTO: LARS RANEK
MACARONS MED HINDBÆRCREME
(20 sammenlagte kager)
MACARONS
200 g smuttede mandler
200 g flormelis
6 æggehvider (3 bæger pasteuriseret)
200 g sukker
0,8 dl vand
Frugtfarve (rød)

ENDVIDERE
Et sukkertermometer og sprøjtepose

HINDBÆRCREME
250 g macarpone
3 spsk. hindbær syltetøj
kornene fra 1/2 god vaniljestang

PYNT
frysetørret hindbær

Blend mandlerne til mel, tilsæt flormelis og blend til blandingen er fin og jævn. Sigt massen og stil den til side. Kog sukker og vand i en lille gryde, brug et sukker termometer, tag fra blusset når lagen er 110 grader. Piske halvdelen af æggehviderne ved langsom hastighed, nå de er pisket stive, sæt hastigheden op og hæld den varme sukkerlagen ned i mens du pisker, i en tynd stråle. Forsæt til marengsmassen er afkølet (det tager ca. 7 minutter, derfor er det smart med en køkkenmaskine). Bland den anden halvdel af hviderne (de skal ikke piskes) med mandelflormelisblandingen, til en tyk masse. Tilsæt frugtfarve, med et par dråber af gangen, så kan du selv styre styrken af farven. Vend forsigtigt lidt af marengs ned i mandelmassen, og derefter vendes resten i, dejen skal være glat, ensartet og let flyende. Kom dejen i en sprøjtepose, med en lille tyl. Sæt dejen i ensartet klatter med god afstand på en bageplade med bagepapir, lad kagerne stå en 1 times tid ved stuetemperatur og tørre, bag dem i en 110 grader varm ovn i 12 minutter, hvis de sprækker er det fordi din ovn er for varm, sku ned. Tag kagerne ud af ovnen og træk forsigtigt bagepapiret over på en fugtig bordplade, eller et vådt stykke, så er det nemmere at få kagerne af papiret, brug en palet.  Rør macarpone med syltetøj, læg kagerne sammen med hindbærcremen, ved at komme cremen i en sprøjte pose og læg creme på en og sæt en kage som top over.  Drys de færdige kager med frysetørret hindbær.


2 kommentarer: