tirsdag den 10. januar 2012

SIMREMAD

LANGTIDSSTEGT CULOTTE I HVIDVIN

Selve arbejdstiden er kort med tilberedningen tager noget tid. Til gængæld lover vi, at det er værd at vente på det super møre kød. Server det til råstegte timianskrydrede kartofler  
(4 personer)
Kalveculotte på 1,2 kg
MARINADE
1 flaske tør hvidvin
3 store gulerødder, skrællet og skåret i terninger i ½ cm x ½ cm
3 løg, groft hakket
2 laurbærblade
4 kviste citrontimian
6 fed knuste hvidløg
friskkværnet peber og 4 peberkorn
ENDVIDERE:
olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
2 1/2 dl piskefløde
2 1/2 dl kalvefond/bouillon
sukker
havsalt og friskkværnet peber
TILBEHØR
Råstegte kartofler med timian:
800 g små vaskede kartofler
olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
citrontimian
Fjern sener og rids fedtkanten på stegen. Bland ingredienserne til marinaden, og læg culotten i den. Stil den overdækket i køleskabet i 4 timer eller natten over. Tag culotten op af marinader (gem den), og dup den tør på et rent stykke. Varm en stor stegepande med olivenolie og brun culotten godt på alle sider, krydr med salt og peber. Læg culotten i et ovnfast fad, hæld marinaden over, og steg den ved 110 grader i 5 timer. Dryp jævnligt med marinaden over kødet. RÅSTEGTE KARTOFLER; Del kartoflerne i halve, fordel dem på en bradepande med bagepapir, krydr godt med olivenolie, salt, peber og citrontimian og bag dem med stegen den sidste time. Tag stegen op af marinaden og si marinaden. Tag 1/3 del af gulerødderne og løgene fra. Kog marinaden op, tilsæt fond/bouillon og piskefløde og smag til med sukker, salt og peber. Jævn evt. saucen med lidt majstivelse, og kom gulerødder og løg tilbage i gryden lige før servering.  Skær stegen i skiver, og server den med råstegte kartofler, og lidt af hvidvinssauce. Drys med salt, peber og citrontimian.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar