onsdag den 18. januar 2012

Vafler med bærskum


De knasende vafler, skal servers lune. De smager himmelsk med og bærskum









(20 små hjerter)
250 g hvedemel
1/2 tsk. salt
1 knivspids bagepulver
fintrevet skal af en økologisk appelsin
2 1/2 dl sødmælk
4 æg
1 spsk. sukker
ENDVIDERE:
25 g smeltet smør (gem halvdelen til at smøre vaffeljernet med)
BÆRKOMPOT & BÆRSKUM
2 ½ dl piskefløde

4-6 spsk. rørsukker (alt efter hvor søde bærrene er)
250 g blanet bær
1 stang vanilje
Bland mel, salt, bagepulver og appelsinskal sammen, rør mælken ud i, til du har en klistret masse, tilsæt æggene et af gangen og rør godt, og krydr medsukker. Lad dejen hvile i køleskabet ca. 30 minutter.
Rør dejen igennem, og vend smørret i, dejen skal være let tyktflydende. Piskfløden til skum, varm bærrene i en lille gryde med sukker og vaniljekorn og bælg, og vend lidt ad saften i flødeskummen. Stil til side.
Bag vaflerne på et varmt vaffeljern, der er smurt med smeltet smør, og servér dem lune, med bærkompot og bærskum.
ARBEJDSPLAN
Fem eller To timer før

  • rør dejen sammen
  • tilbered bærkompot
Lige før og under middagen:
pisk fløden, og tilbered bærskum


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar