mandag den 23. december 2013

ANDESTEG

star votes

andesteg, jul
Andesteg
Server en lækker andestg til jul. Her får du opskriften på den bedste andesteg.

Læs også: Andesteg på den bedste måde.

Det skal du bruge til andesteg:

• 1 and på cirka 3.200 gram
• 2 skalotteløg
• 10 svesker uden sten
• salt og friskkværnet peber
• 2 madæbler, for eksempel Belle de Boskoop

Sådan steger du andesteg til jul:Tid: 15 minutter
Ovntid: Cirka 2½ time
Antal personer: 4-6 (hvis der ikke serveres andet kød) eller 6-8 (hvis der også serveres flæskesteg)

1. Fjern indvolde, og skær fedtet fra indersiden af anden.

2. Rids skindet i store harlekintern. Skar et snit ved hvert lar, så trænger varmen bedre ind.

3. Skær det yderste vingeben af, og gnid omhyggeligt hele andestegen ind i salt.

4. Skær æbler i store tern, og skær løg i bade. Fyld anden med svesker, æbler og log, og luk til med kødnåle.

5. Læg anden på en rist over en bradepande med vand i bunden. Steg den i en 200 grader varm ovn i 45 minutter, skru så ned til 175 grader, og steg anden videre i cirka 105-110 minutter. Sørg for, at bradepandens bund hele tiden er dækket med vand. Stik med en kniv ved lårene for at tjekke, at anden er gennemstegt: Saften skal vare klar, ikke rød.

6. Lad anden hvile lidt, og parter den: Skær lårene af, og del dem evt. i over- og underlår i leddet. Skær vingerne af i leddene. Skær brystet af benet, og skær brystkodet i skrå skiver. Tag æblesveske-fyldet ud med en ske, og læg det ved kødet.

7. Hæld stegesaften fra bradepanden, og lad den stå, til fedtet samler sig. Fjern fedtet, og gem den mørke stegesky til saucen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar