fredag den 6. december 2013

INGFÆRSSTJERNER




 (ca. 25 stykker)
De sprøde småkager er formet som stjerner, du kan også bruge andre små småkageforme; hjerter, juletræer eller gyngeheste. Pynt de afkølede kager med en farvet glasur og drys med lidt glimmerstøv.

125 g smuttede mandler
Korn og bælg fra 1/2 vaniljestang
½ hjortetaksalt
1 spsk. st. ingefær
125 g farin
125 g hvedemel
65 g brunet smør
1 æg
GLASUR
200 g flormelis
3 dråber rød frugt farve
5-8 spsk. vand
ENDVIDERE
udstikkerforme
PYNT
Glimmerstøv, eller andet her er det kun fantasien der sætter sine grænser.
Kør mandlerne med vaniljekorn og bælg i en blender eller foodprocessor. Til det er som rasp, kom det i en stor skål. Bland de øvrige ingredienser i og saml dejen med æg.
Pak dejen og lad den hvile i køleskab i 1 time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og stik småkagerne ud med en udstikkerform.
Bag kagerne i en 180 grader varm ovn 180 grader, på næstnederst rille i ca. 8 minutter. Til de er flotte gyldne, afkøl kagerne på en rist.
Rør ingredienserne til glasuren sammen og kom den på kagerne, pynt med glimmer.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar