CHOKOLADEKAGE
Dette er en af de bedste chokoladekage, du kan få. Den er luftigt og som konfekt at spise. Det er vigtigt, du bruger en god mørk chokolade til kagen.
200 g mørk god chokolade, Valrhona Manjari 64 %,
200 g smør
200 g sukker
6 æggeblommer (3 bæger pasteuriseret)
9 æggehvider (6 bæger pasteuriseret)
ENDVIDERE:
smør og sukker til formen
PYNT:
sigtet kakao
Hak chokoladen let groft, og smelt den sammen med smør og sukker over et vandbad, til en lind massen. Pisk blommerne godt sammen med chokolademassen. Pisk hviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i chokolademassen. Fordel dejen i en smurt 22 cm springform drysset med sukker. Bag kagen i en 170 grader varm ovn i ca. 30 minutter. Tag kagen ud af ovnen og frigør den fra formen (den falder sammen, og kan hænge fast i siderne af formen). Lad kagen køle af. Drys med sigtet kakaopulver.
Chokoladekagen ser virkelig god ud. Den må jeg strakt afprøve. Tak for god inspiration.
SvarSletMin ynglings chokoladekage/brownie er ellers den her: http://www.madopskrifter.info/mundvands-lobende-god-brownie/