Lam smager fantastisk, prøv den delikate simreret, opskriften er til 4 personer
4 lammeskanke af 400 g
4 spsk. solsikkeolie
2 hele hvidløg, flækket igennem
havsalt og friskkværnet peber
4 stilke rosmarin
1 flaske rødvin
2 store gulerødder
1/4 knoldselleri
2 løg
20 hele tørrede abrikoser
4 stilke timian
½ liter lammefond
1/2 liter hønsefond
KARTOFFELMOS
4 bagekartofler, skrællet og delt i mindre stykker
50 g smør
1-2 dl sødmælk
havsalt og friskkværnet peber
PYNT
6 tørrede abrikoser, timian
Skær 1- 2 cm af kødet i toppen, så benet er frie. Rids fedtet med en skrap kniv. Brun benene af i en stor gryde med varm olie sammen med hvidløgene. Krydr godt med salt, peber og rosmarin. Hæld rødvin på og kog ind til halvdelen. Vask grøntsagerne og skær dem i grove stykker. Kom dem i retten sammen med abrikoserne og timian. Tilsæt de to slags fond. Spæd op med vand, så kødet er dækket. Lad retten simre under låg i 1- 1 1/2 time, mærk om kødet er mørt. Tilbered kartoffelmosen; Kom kartoflerne i en gryde, dæk med vand og kog helt møre, hæld vandet fra, rør smør i sammen med mælk, krydr godt med salt og peber.
Tag kødet fra, sigt saucen og kog den i ca. 6 minutter, tilsæt fintskåret abrikoser og kog yderligt i 1 minut. Montér saucen med koldt smør, og tilsæt små buketter af timian. Servér en hel skank, pynt med timian og hakket abrikoser til hver med sauce og kartoffelmos til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar