Dette er en rigtig søndagskage med karamelagtig topping. - den smager herligt sammen en god kop kaffe.
FOTO: LARS RANEK
150 g blødt smør
200 g sukker
2 æg
275 g hvedemel
2 tsk. brunt bagepulver
2 æbler, uden skræl skåret i terninger
MANDELTOPPING
50 g smør
100 g sukker
1 1/2 spsk. hvedemel
125 g afskallet grofthakkede mandler
Rør smørret med sukkeret. Tilsæt æggene, ét ad gangen og rør godt. Bland hvedemel og bagepulver i dejen. Fordel dejen i en smurt rund, 22 cm stor springform. Drys æbleterninger ud over kagen, og tryk dem let ned. Bag kagen i en 175 grader varm ovn i 45 minutter. Smelt ingredienserne til toppingen i en lille gryde, og tag fra varmen, når det begynder at boble. Tag kagen ud af ovnen, og skru op for varmen til 190 grader. Smør topping på og lad den bage i yderligere 10 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar