onsdag den 25. april 2012

MAZARINKAGER MED ABRIKOSER OG SYRLIG VANILJECREME


Jeg er en stor fan af mazarinkager. Her er en lækker kombination af søde abrikoser og syrlig cremefraiche.












(6 stk.)
MØRDEJ:
100 g koldt smør i terninger
50 g flormelis
150 g hvedemel
korn af ½ vaniljestang
1 æggeblomme
ENDVIDERE:
6 små tærteforme på 8 cm eller én stor på 24 cm
MAZARINFYLD:
300 g smuttede mandler
250 g fint rørsukker
100 g blødt smør
4 æg
½ tsk. kardemomme
fintrevet skal af ½ økocitron
VANILJESYLTEDE ABRIKOSER:
2 dl vand
1 dl rørsukker
½ stang god vanilje
400 g friske abrikoser
TILBEHØR:
200 ml cremefraiche
DRYS:
vaniljesukker
Smuldr smørret godt sammen med flormelis, vaniljekorn og mel. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Blend mandlerne fint, og bland dem med de øvrige ingredienser til mazarinmassen. Stil til side. Rul dejen tyndt ud, og læg den i de smurte tærtefade. Fyld mazarinmassen i, og bag kagerne/kagen i 15/25 minutter ved 170°, til de er flot gyldne.
Kog vandet op med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg. Lad det koge, til sukkeret er opløst, og det har konsistens som tyktflydende sirup. Tag lagen fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Vask abrikoserne, og del dem i halve eller kvarter. Hæld lagen over, og lad dem trække i 5-10 minutter. Læg en klat cremefraiche på hver kage; læg abrikoser på, dryp lidt af vaniljelagen over, og drys med lidt vaniljesukker.

1 kommentar:

  1. uha, de lyder sandelig gode .... jeg er vild med både abrikoser og mazarin. Den kommer på to do listen

    SvarSlet