onsdag den 11. april 2012

Tid til chokoladekage!






















(10 personer)
BUNDE:
6 pasteuriserede æggehvider
170 g sukker
50 g smeltet mørk chokolade (70 % kakao)
40 g kakaopulver
50 g hvedemel

ENDVIDERE:
1 springform på 22 cm i diameter

CREME:
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilje
½ l piskefløde
300 g smeltet mørk chokolade

PYNT:
sigtet kakaopulver

Pisk æggehviderne stive med sukkeret. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i de piskede æggehvider. Sigt kakao og hvedemel i dejen, og vend rundt. Fordel halvdelen af dejen i den smurte springform, som er foret med bagepapir i bunden. Bag bunden i en 160° forvarmet ovn i 14-18 minutter. Tag bunden over på en rist, og lad den køle af. Bag en bund til af resten af dejen.
Pisk æggeblommerne skummende med sukker og vaniljekorn. Pisk fløden til skum. Bland den varme smeltede chokolade i flødeskummet, og tilsæt de piskede æg. Afkøl. Fór en springform med bagepapir; læg en bund nederst, derefter al cremen og til sidst den anden bund. Sæt kagen køligt, så cremen kan sætte sig. Drys med kakaopulver, og servér.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar