torsdag den 29. december 2011

KAVIAR i tre varianter

Jeg siger det som det er jeg elsker kaviar, er det prisen værd? helt bestemt, det er både delikat og luksuriøst med ægte kaviar. Til alle 24 appetizer kan du nøjes med en dåse 50 g af de kostbare æg.
Jeg har brugt kaviar fra Rossini Caviar tlf. 3313 5333.

KAVIAR, KARTOFFEL, CITRONCREME OG DILD
8 små kogte kartofler med skræl
2 dl. cremefraiche
3 spsk. friskpresset citronsaft
citronskal
havsalt og friskkværnet peber
kaviar
dild
Kog kartoflerne, og skær dem i 1/2 cm tykke skiver, pisk cremefraiche med citronsaft, skal, salt og peber. Til den bliver tyk. Læg en skive kartoffel, kom lidtcitroncreme på og top op med kaviar, pynt med dildskud.
ARBEJDSPLAN;
Dagen før/ om morgen; kog kartoflerne, opbevar dem på køl
2 timer før: pisk ingredienserne til citroncreme sammen
Lige før retten skal spises: anret og server
KAVIAR SØD TOMATKOMPOT OG RÅMARINERET KAMMUSLING
SØD TOMATKOMPOT
2 store tomater
3 spsk. hvid balsamicoeddike
2-3 spsk. sukker
havsalt
ENDVIDERE
4 store kammuslinger
saft fra 1 citron
1/4 dl olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
kaviar
Fjern skindet ved at snitte et lille kryds i toppen af hver tomat, vend rundt og fjern stilken/blomsten. Blancher dem i spilkogende vand i 1 minutter, afkøl i iskoldt vand og riv skindet af. Hak dem groft, og kog op med sukker og balsamico i en lille gryde til væden er fordampet, smag til med sukker og salt.
Flæk kammuslingerne midt igennem så du har to store runde skiver. Sæt dem på et fad, pres citronsaft over, og olivenolie, krydr med salt og peber, lad dem stå og trække i minimum 10 minutter. Læg en skive kammusling, kom 1/2 tsk.tomatkompot på, top med kaviar og server straks.
ARBEJDSPLAN;
Dagen før/ugen før; tilbered den søde tomatkompot
2 timer før: skær og mariner kammuslingerne
Lige før retten skal spises: anret og server
KAVIAR, AVOKADOMOS, RUGBRØD OG CITRON  
1 moden avokado
2 spsk. cremefraiche 38 %
havsalt og friskkværnet peber
3 skiver daggammelt rugbrød, skåret papirtynd
lidt olivenolie
kaviar
fintrevet skal fra 1 lille usprøjtet citron
havsalt
Skær brødet så du har 12 trekanter (lidt for mange, men tænkt hvis en knækkede), dryp med olivenolie og bag dem sprøde i en 200 grader varm ovn i 3 minutter, afkøl på fedtsugende papir. Tag kødet udad avokadoen og mos den godt med en gaffel, pisk cremefraiche i sammen med salt og peber, smag til. Sigt mosen gennem en fint masket sigtet så den bliver hel fin. Læg en 1/2 tsk. avokado mos på hvert stykke brød, kom lidt kaviar over og riv citronskal på, drys med lidt salt, og server straks.
ARBEJDSPLAN;
om morgen: skær brødet og rist det, opbevar i en tæt beholder på køkkenrulle
Lige før retten skal spises: rør avokadomosen sammen, anret og server

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar