lørdag den 9. juni 2012

Tiramisu med hvid chokolade og jordbær

Tiramisu er nok den mest populære og mest kendte italienske dessert. Her er den anrettet i glas og med hvid chokolade og jordbær    
           

(6 personer)
2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)
3 spsk. sukker
1½ æggehvide (1 bæger pasteuriserede)
250 g mascarpone
korn af ½ vaniljestang
50 g hvid chokolade
1 dl piskefløde

ENDVIDERE:
4 spsk. instant-kaffepulver
1½ dl kogende vand
4-6 spsk. marsala
1 pakke ladyfingers

PYNT:
mørk chokolade i høvlede flager
8-12 flotte jordbær

Pisk æggeblommerne med 2 spsk. sukker. Stil det til side. Pisk æggehviderne stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk, til æggehviderne er helt stive. Stil det til side. Vend mascarpone og vaniljekorn sammen. Smelt den hvide chokolade over vandbad. Lad den afkøle let, og rør den i mascarponecremen. Tilsæt æggeblommerne. Fold omhyggeligt de stiftpiskede æggehvider i. Pisk piskefløden til let flødeskum, og vend den i æggemassen.
Opløs kaffepulveret i kogende vand i en stor flad skål; tilsæt marsala, og lad det afkøle.
Del evt. kagerne med en skarp kniv, så de passer til fadet/glassene. Dyp én ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, så kun den underste del af kiksen bliver våd. Læg kagerne i bunden af fadet/glassene, så det hele er dækket. Læg et 2½ cm tykt lag creme over kagerne; læg endnu et lag ladyfingers, og slut af med cremen. Stil desserten på køl, gerne i 3-4 timer. Drys med chokolade og jordbær.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar